Van 7 juli t.e.m. 31 juli is Trouilliez in bouwverlof. Aanvragen worden hierna behandeld.

Kasten op maat

5 tips om je dressing praktisch in te richten

5 tips om je dressing praktisch in te richten

Een ingemaakte dressing of kast is tegenwoordig erg populair. Sterker nog, het is inmiddels een gewaardeerd onderdeel van onze woning geworden. Een dressing biedt dan ook een tal van voordelen. 

Je bent onder andere niet afhankelijk van standaard afmetingen, waardoor je de volledige beschikbare ruimte optimaal kunt benutten. Om het maximum uit je dressing te halen, is het echter belangrijk om je kast praktisch in te richten. 

Niet alleen de hoeveelheid bergruimte is belangrijk, maar ook bijvoorbeeld de loopruimte. Wil je jouw dressing optimaal tot haar recht laten komen? Onze onderstaande tips helpen je op weg om de perfecte dressing te ontwerpen!

Tip 1: categoriseer je kleding

Wil je een duidelijk overzicht behouden, dan is het belangrijk om je kleding te categoriseren. Hoe je dit precies doet, is vrij in te vullen naar keuze. Het is bijvoorbeeld erg handig om kledingstukken te sorteren op soort. Jurken bij jurken, blouses bij blouses, broeken bij broeken. 

Wil je een blouse dragen, maar weet je nog niet dewelke, dan kijk je even rustig tussen de verschillende blouses in je dressing. Ook wanneer je al precies weet welke broek je wilt dragen, is het gemakkelijk om je kledingstukken te sorteren. Zo hoef je niet de hele kast overhoop te halen op zoek naar die ene broek.

dressing kast

Een andere manier, is je kledij rangschikken volgens kleur. Dit zorgt er in de eerste plaats voor dat je dressing erg netjes oogt. Daarnaast is het vooral handig. Indien je op zoek bent naar een zwarte blazer voor een chique gelegenheid, weet je meteen waar je moet beginnen met zoeken. 

Het uiteindelijke doel van je kledingstukken te sorteren, is om een zekere samenhang te creëren. Op die manier hoef je jezelf nooit meer af te vragen waar een bepaald stuk thuishoort. 

Tip 2: kies voor een uittrekbare broekhanger of kledingroede

Er bestaan allerlei manieren om je kledij uit te stallen. Sommige kledingstukken zijn prima geschikt om neer te leggen, anderen kun je dan weer beter ophangen.

Legplanken zijn in elk geval de meest eenvoudige optie. Door te kiezen voor verstelbare legplanken, laat je in de eerste plaats zo weinig mogelijk ruimte onbenut. 

Ideaal wanneer je over slechts weinig plek beschikt. Je moet in dat geval rekenen op een diepte van ongeveer 45 cm. Beschik je echter over voldoende ruimte? Dan raden wij een combinatie aan van legplanken, lades en kledingroedes. 

broeken in dressing

Door je kledij op kleerhangers te hangen, vermijd je namelijk kreuken. Ideaal voor jurken of kledingstukken die gemaakt zijn van een fijne stof. Een ander slim alternatief is een uittrekbare broekhanger. 

Je kunt de broeken en jeans dan netjes naast elkaar hangen, zonder dat ze kreuken. Het is bovendien erg overzichtelijk, waardoor je heel wat tijd uitspaart ‘s morgens. 

Tip 3: denk goed na over het type kasten (open of gesloten)

Vooraleer je de opdracht geeft om een dressing op maat te laten ontwerpen, is het belangrijk om na te denken over de indeling van je kasten. Ga je voor een open of gesloten constructie? Beiden hebben hun voor- en nadelen. 

Open kasten ogen mooi, maar vangen gemakkelijk stof. Je hebt er dus meer poetswerk aan. Let er bovendien op dat je een open kast niet te veel blootstelt aan direct zonlicht. Dit kan er voor zorgen dat je kledij gaat verkleuren. 

ingemaakte kast

Kies je voor een open kast, dan is het tot slot belangrijk om je kast op orde te houden. Een open kast kan namelijk al snel een rommelige indruk geven, indien je jouw kledingstukken niet mooi opvouwt. 

Gesloten kasten aan de andere kant geven je wat meer privacy en gemoedsrust. Je kast oogt altijd ordelijk, en het invallend licht vormt geen bedreiging voor je kledij. De sfeer is bij een gesloten kast wel anders. 

Tip 4: hou rekening met de loopruimte tussen de verschillende kasten

Niet alleen de bergruimte van je dressing is belangrijk, maar ook met de loopruimte tussen de verschillende kasten moet rekening gehouden worden. Om comfortabel te kunnen rondlopen, wordt over het algemeen een minimum loopruimte van 100 centimeter aangeraden. 

Als je van plan bent om kledij te passen in dezelfde ruimte, dan voorzie je best een vrije ruimte van 120 tot 150 centimeter. Aangezien een dressing meestal tegen de muur geplaatst wordt, is het erg eenvoudig om dit te berekenen. 

dressing

Wil je een gesloten inloopkast? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de deuren. Draaideuren nemen namelijk extra plaats in. Ze zijn wel goedkoper in vergelijking met schuifdeuren. 

Het voordeel aan schuifdeuren is wel dat ze ruimtebesparend zijn. Bovendien kunnen schuifdeuren makkelijk voorzien worden van spiegels. Dat is vooral erg nuttig tijdens het passen van je outfit.

Tip 5: maak gebruik van organizers en opbergsystemen

Wil je van jouw dressing geen slagveld maken, dan is het aangewezen om gebruik te maken van organizers en andere opbergsystemen. Organizers zijn vooral handig voor sjaals, sokken en andere accessoires die anders geen logische vaste plek hebben. 

render kast op maat

Door losse kledingstukken of accessoires op te bergen, krijg je een volledig overzicht en zorg je ervoor dat jouw inloopkast er netjes uitziet. Bovendien hoeven dergelijke opbergsystemen geen doorn in het oog te zijn. 

Er namelijk zijn heel wat mooie organizers te verkrijgen die perfect onderdeel uitmaken van je dressing. Laat je een dressing op maat ontwerpen, dan kun je er bovendien voor kiezen om deze opbergruimtes mee te integreren in je kast. 

Besluit

Wil je een dressing op maat laten ontwerpen? Kies dan wat voor jou het beste en fijnste werkt. Het is vooral belangrijk om de prijs van een dressing je beslissing niet te laten beïnvloeden. Zet comfort en functionaliteit voorop. 

Zit je nog met vragen of opmerkingen over het praktisch inrichten of indelen van je dressing? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je met plezier te woord! 

Je bent tot slot ook altijd welkom in onze toonzaal te Kontich. Onze verkoopsmedewerkers assisteren je met plezier bij de keuze van een nieuwe kast of dressing!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Meer artikels

Laten we jouw project bespreken