Van 7 juli t.e.m. 31 juli is Trouilliez in bouwverlof. Aanvragen worden hierna behandeld.

Bureau op maat

Een bureau op maat? Ontdek de voordelen en mogelijkheden

bureau op maat

In de strijd tegen het coronavirus werden heel wat bedrijven en werknemers gedwongen tot telewerk. Een ongewone test, die snel moest uitgerold worden. Ons vaste stekje op kantoor werd massaal ingeruild voor de keukentafel of een eigen bureau thuis. 

Gelukkig mogen we intussen weer terug naar kantoor. Telewerken is sinds de coronapandemie echter niet meer weg te denken uit ons leven. Hybride werken is het nieuwe normaal: deels op kantoor, deels thuis. 

De kans is echter groot dat je werkplek thuis niet dezelfde gemakken biedt als je werkplek op kantoor en dat is zonde. Een goede bureau-uitrusting is belangrijk, zowel thuis als op kantoor. 

De beste oplossing? Laat een bureau op maat maken om een ideale werkruimte te creëren die perfect aan jouw normen voldoet. De voordelen van een bureaumeubel op maat zijn talrijk. Wij zetten ze voor je op een rij. 

De voordelen van een bureau op maat

Een bureau op maat is aangepast aan je interieur

Een bureau op maat heeft niet alleen praktische voordelen, maar ook esthetische. Zo kan je een bureau op maat exact afstemmen op de bijzondere kenmerken van jouw interieur. Dat is zeker handig, wanneer je jouw bureau wilt integreren in de woonkamer. 

Heb je een landelijk interieur met veel hout en sfeervolle meubelstukken? Dan heeft jouw bureaumeubel een rustieke afwerking nodig. Een strak, modern interieur vraagt dan weer om een andere aanpak. 

image1

Kortom: met een bureau op maat ben je niet vastgebonden aan standaard afmetingen, materialen of kleuren en zorg je ervoor dat jouw bureau ook écht onderdeel uitmaakt van je interieur. Ideaal om een stijlbreuk te vermijden.

Met een bureau op maat benut je de ruimte in de kamer optimaal

Bevindt je kantoor zich op zolder of in een ruimte met een schuine wand? Zit je met speciale hoeken of kanten in je kantoorruimte? Dan ben je met een standaard kantoorinrichting beperkt in je mogelijkheden. 

Een maatwerk bureau of bureaukast daarentegen, houdt wel alle opties open. Want naast de look, kan je ook de indeling en afmetingen van je bureaumeubel volledig naar wens afstemmen. Zo blijft geen enkele vierkante centimeter onbenut. 

Met een bureau op maat benut je de ruimte in de kamer dus optimaal. Het maatwerk past altijd in de voorziene ruimte. Je tekent immers samen met de architect uit hoe je alles graag ziet.

Een bureau op maat houdt rekening met ergonomische aspecten

Een bureau op maat kan je volledig afstemmen op jouw interieur en smaak. Echter, wat veel mensen vergeten is dat je een bureau op maat ook kan afstemmen op jouw menselijke anatomie, antropometrie en fysiologie. 

Concreet bedoelen we hiermee dat je jouw bureau volledig in verhouding kan laten maken met jouw lichaam. Zowel de hoogte van het onderstel, als de breedte en diepte van je bureaublad kan je volledig zelf bepalen. 

Voor wie dagelijks aan een bureau werkt, is dit een enorm pluspunt. Aandoeningen aan spieren, skelet en ogen liggen al gauw op de loer. Een op maat gemaakt bureaumeubel kan dit soort gevolgen effectief tegengaan. 

Een bureau op maat kan je volledig op jouw wensen afstemmen

Een bureau op maat is aangepast aan jouw werkomgeving. Ben je architect van beroep, dan heb je wellicht een groter werkblad nodig. Wie computer- en papierwerk combineert, heeft dan weer nood aan extra opbergruimte. 

Afhankelijk waarvoor je jouw bureau gebruikt, heb je andere behoeften en wensen. Door te kiezen voor een meubel op maat, kan je dit allemaal zelf kiezen. Van de indeling, tot de afmetingen en de afwerkingsgraad. 

De mogelijkheden van een bureau op maat

Met een bureaumeubel op maat heb je de touwtjes volledig zelf in handen, wat ook betekent dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kan heel wat verschillende richtingen uit. Wil je nog wat inspiratie op doen? Dan kunnen onderstaande voorbeelden misschien wel helpen.

Een hoekbureau met groot kastmeubel

Een hoekbureau hangt vast aan een extra kast of wandmeubel om spullen in op te bergen. Die kast kan zo groot of klein zijn als je zelf wilt. In de eerste plaats creëer je met dit type bureau extra ruimte, want je kan er makkelijk je papieren en andere kantoorartikelen in kwijt. 

image2

Alles wat je nodig hebt, is binnen handbereik. Zo kun je op het ene deel van je hoekbureau je boeken of werkmateriaal neerleggen en op het andere gedeelte je laptop of computer.

Bovendien oogt een hoekbureau met wandmeubel ook gewoon heel erg stijlvol. Je kan zelf bepalen welke uitstraling jouw meubel moet hebben. Een massief eikenhouten bureau straalt bijvoorbeeld erg veel klasse uit. Mag het wat strakker? Ga dan voor solid surface. 

Een bureau eiland 

Een bureau eiland biedt – net zoals een keukeneiland – heel wat voordelen. In de eerste plaats is een bureau eiland heel erg handig in ruimtes waar meerdere mensen samen zitten. 

image4

Om die reden is een bureau eiland vooral populair op kantoor. Als je kiest voor maatwerk, kan je de grootte en indeling van het bureau bovendien perfect afstemmen op het aantal personen. Handig voor een efficiënte indeling!

Een ingebouwd bureau

Heb je niet veel plaats voor een groot bureau? Of heb je gewoonweg niet veel plaats nodig? Kies dan voor een ingebouwd bureaumeubel op maat. Dit type neemt doorgaans minder ruimte in beslag, omdat het volledig opgaat in je interieur. 

image3

De lengte van het werkblad is doorgaans op maat van de muren gemaakt, zodat het er mooi tussen past. Bovendien kan je kiezen voor een zogenaamd zwevend model zonder poten. Je bureaustoel kan je dan makkelijk onder het werkblad schuiven. 

Wil je dat jouw bureau niet zichtbaar is? Dan kan je er zelfs voor kiezen om hem te laten inbouwen in een kast. De ideale camouflage!

Een bureau geïntegreerd in de woonkamer

Mag je bureau een eye-catcher zijn? Dan kan je ervoor kiezen om hem te integreren in de woonkamer. Het is dan belangrijk dat de werkplek afgestemd wordt op de bijzondere kenmerken van jouw interieur, maar tegelijkertijd ook zijn eigenheid bewaart en voldoende afgezonderd is. 

Je zorgt er best voor dat de stijl en kleur van het bureaumeubel in harmonie is met de rest van de ruimte. Zo valt je meubel visueel niet uit de toon. Een duidelijke afscherming tussen werk en privé is echter wel belangrijk. Dit kan je doen door je werkplek goed te positioneren en/of door een divider of afscherming te plaatsen.

Besluit

Met het vele thuiswerken is onze werkplek thuis steeds belangrijker geworden. Een aangename werkplek creëren die naadloos aansluit bij je gezinsleven is dus zeker geen overbodige luxe. Bij Trouilliez begeleiden we je daarom van A tot Z bij het ontwikkelen en plaatsen van je bureau op maat. We zorgen samen voor een maatwerkproject dat volledig bij jouw stijl en werkritme past. 

Wil je graag aan jouw eigen bureau op maat beginnen? Aarzel dan zeker niet om onze interieurexperten te contacteren, we denken graag met jou mee!  

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Meer artikels

Laten we jouw project bespreken