Van 7 juli t.e.m. 31 juli is Trouilliez in bouwverlof. Aanvragen worden hierna behandeld.

Keuken op maat

Keukenstijlen: een compleet overzicht van de mogelijkheden (2022)

keukenstijlen

Ben je van plan om een keuken op maat te laten ontwerpen? Dan sta je voor heel wat belangrijke keuzes, want met een keuken op maat heb je oneindig veel mogelijkheden. 

Een keuken op maat kan je volledig persoonlijk naar wens afstemmen. Je hebt de touwtjes volledig zelf in handen en je bent niet vastgebonden aan een standaard-keuken uit voorraad.

Dergelijke ultieme vrijheid is een groot voordeel, maar kan er ook voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De juiste keukenstijl kiezen voor jouw woning is niet altijd makkelijk.

Ga je voor strak en modern of eerder voor warm en sfeervol? Onderstaand overzicht geeft je een duidelijk beeld van de verschillende keukenstijlen. We hopen je hiermee zowel te informeren als te inspireren. 

Landelijke keukens

Een landelijke keuken zorgt voor meer warmte in huis en een gezellige landelijke sfeer. Met materialen zoals eikenhout bijvoorbeeld, haal je de natuur letterlijk in huis. Deze keukenstijl doet je meteen denken aan een boerderijtje of hoeve huis.

Landelijke keuken met hout

Wat de landelijke keuken kenmerkt, zijn de groeven in de kasten en opvallende deurknoppen. De gootsteen valt meer op omdat hij als een blok op de houten kasten staat. De kraan heeft vaak twee klassieke bedieningsknoppen. Eentje voor warm water, de ander voor koud water. Dit geeft de traditionele stijl weer. Ook het typische gasvuur met eronder een oven doet je denken aan vroeger. 

Met deze stijl combineer je kleuren zoals wit, beige, grijs en bruin. Zowel licht als donker. Heb je graag wat minder typische kleuren? Probeer dan eens een crème kleur of pastel. Dit alles geeft je keuken een gezellige sfeer waar je graag wat langer blijft zitten.

Industriële keukens

Hou je van de stijl van de vroegere fabrieken? Durf dan eens te gaan voor een industriële stijl. Materialen zoals beton, baksteen, staal en koper geven je keuken een stoere uitstraling. Ook ruw hout is erg typerend. 

Het komt steeds vaker voor dat het design van een nieuwe keuken gespiegeld wordt aan de industriesector.  Deze stijl komt voornamelijk tot zijn recht in een loft, pastoriewoning, rustiek huis of zelfs een echt fabrieksgebouw!

Industriële keuken met baksteen

Een industriële keuken is doorgaans donkerder dan een landelijke keuken. Wat meteen opvalt aan de industriële stijl, is dat niets perfect afgewerkt is. Het mag allemaal wat steviger, stoerder en ruiger. Maar dat neemt niet weg dat het niet gezellig is. Met details zoals een koperen kraan of filmlamp breng je een gezellige sfeer in je keuken.

Met deze stijl combineer je kleuren zoals zwart, grijs en koper. Ook hout is een mooie keuze in deze stevigere stijl. Hierdoor geef je je keuken een warme, knusse uitstraling.  

Klassieke keukens

Hou je van sierlijke warmgekleurde elementen? Dan is de klassieke keuken de ideale stijl voor jou. De combinatie van materialen zoals hout, graniet en marmer geven je een warm, nostalgisch gevoel. Deze stijl past perfect bij een karakteristiek huis zoals een boerderij of herenhuis.

Klassieke keuken

De klassieke keuken ligt dicht bij de landelijke keuken. Ze hebben beide opvallende deurknoppen en groeven in de kasten. Wat hen onderscheidt is dat de klassieke stijl meer tierlantijntjes heeft. Denk aan glazen deurtjes, geruite handdoeken en schitterende kroonluchters. Dit geeft je keuken een gezellige, romantische sfeer

Met deze stijl combineer je oneindig veel kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn wit, grijs en beige. Maar met kleuren zoals pastel, roze en blauw geef je je keuken een extra touch. Beperk je dus niet tot de standaardkleuren. Durf voor een leuke kleur te kiezen en geniet van een gezellige keuken.

Moderne keukens 

Heb je het graag strak en netjes in orde in de keuken? Ga dan voor een moderne keukenstijl. De meest gebruikte materialen zijn hier corian, inox en composiet. Dit zorgt voor orde, rust en symmetrie in de keuken. Een moderne keuken staat in elk huis of appartement dat houdt van strakheid en minimalisme.

Moderne keuken

Bij deze stijl is er geen plaats voor tierlantijntjes of sierlijkheid. Hier houden we het graag strak en proper. De greeploze, ingebouwde kasten versterken dit gevoel. Voor decoratie is er niet veel plaats in deze keuken. Heb je toch graag dat extraatje? Kies dan voor een groter element zoals een uitgesproken vaas. Dat breekt de ruimte een beetje.

In deze stijl gebruik je best niet te veel kleur. Combineer zwart of wit met een fijn materiaal als hout. Het keukenblad van natuursteen of Corian brengen het mooi in evenwicht. Dat maakt uiteindelijk dat je keuken toch rust en warmte uitstraalt. 

Design keukens

Hou je van luxe en mag het voor jou wat meer pit hebben? Dan is een designkeuken zeker iets voor jou. We gebruiken hier exclusievere materialen zoals glas, hout, natuursteen en RVS. Deze keukenstijl komt optimaal tot zijn recht in een loft of villa.

Design keuken

Een designkeuken herken je aan de strakke afwerking en rijkelijke uitstraling. De gebruikte materialen zijn vaak zwart met een extra laagje glans.

Een designkeuken komt mooi tot zijn recht in een grote ruimte. Kies ook voor luxueuzer uitziend keukenapparatuur. Dat zorgt voor een perfect totaalplaatje.

Combineer in deze stijl kleuren zoals zwart, wit of zelfs goud. Liever iets uitdagender? Probeer dan eens een felle kleur zoals rood of geel. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Deze keuken brengt je comfort en luxe in één.  

Scandinavische keukens 

Gebruik je woorden zoals eclectisch, new nordic en hygge? Dan is een Scandinavische keuken voor jou gemaakt! Hout is het gebruikte materiaal bij uitstek. Dat brengt het natuurlijke dat het Scandinavische design typeert naar boven. Deze stijl past perfect in elk huis of appartement dat licht en warmte uitstraalt.

Scandinavische keuken

Hout is dus zeker een must in een Scandinavische keuken. Dat brengt wat natuur naar binnen en zorgt voor warmte. Dit kan je doen denken aan de Finse sauna’s. 

In combinatie met witte kasten of een wit keukenblad creëert dit extra licht. In deze keukenstijl zijn verschillende mogelijkheden. Van visgraatparket tot opvallende stoelen. Ga dus vooral voor wat jij leuk vindt! 

Door het hout en wit te combineren zijn er veel mogelijkheden in Scandinavisch design. Gebruik hier gerust wat kleurrijke details. Ga voor pastelkleuren of een leuk printje in tegels. Durf hier vooral verschillende dingen combineren. Hier is veel mogelijk, zolang het maar licht en warmte uitstraalt.

Besluit

Ziezo, dit waren de meest voorkomende keukenstijlen. Vind je jouw ding niet bij één specifieke stijl? Geen zorgen, we maken alles op maat! Zo combineer je de verschillende stijlen naar eigen smaak. Kom gerust eens langs in onze showroom voor nog meer ideeën. 

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit topic? Contacteer ons gerust! Wij staan je met plezier te woord. 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Meer artikels

Laten we jouw project bespreken