Van 7 juli t.e.m. 31 juli is Trouilliez in bouwverlof. Aanvragen worden hierna behandeld.

Kasten op maat

De 8 voordelen van een kast op maat (lijst)

kast op maat

Kasten bestaan er in verschillende formaten, kleuren en soorten. En dat voor werkelijk elke kamer in jouw woning. Je vindt ze overal terug: van de slaapkamer tot de woonkamer, want opbergruimte heb je nooit genoeg.

Wie op zoek is naar een nieuwe kast, rijdt doorgaans naar een meubelzaak in de buurt of schuimt het internet af. Je koopt er een kast met standaard afmetingen en bergruimte. 

Een doorsnee oplossing waar niets mis mee is, maar heb je al eens gedacht aan een kast op maat? Er zijn namelijk heel wat voordelen aan verbonden. In dit blogartikel gaan we hier dieper op in. Lees gerust mee!

#1 Een kast op maat is aangepast aan je interieur

Een kast op maat heeft niet alleen praktische voordelen, maar ook esthetische. Zo kan je een kast op maat exact afstemmen op de bijzondere kenmerken van jouw interieur. Wat wil je graag laten terugkomen in de ruimte? 

Heb je een landelijk interieur met veel hout en sfeervolle meubelstukken? Dan heeft jouw kast een rustieke afwerking nodig. Een strak, modern interieur vraagt dan weer om een andere aanpak. 

Kasten op maat van jouw interieur

Denk bijvoorbeeld ook aan een verouderde kast die je wilt vervangen door een nieuw exemplaar. Die moet passen bij de andere meubels in huis, wil je een kakofonie van diverse stijlen voorkomen. 

Het is dan handig om zelf de touwtjes in handen te hebben. Met een kast op maat ben je niet vastgebonden aan een selectie kasten uit voorraad en zorg je ervoor dat jouw kast ook écht onderdeel uitmaakt van je interieur. 

#2 Een kast op maat is een meerwaarde voor je woning

Afhankelijk van het type kast (losstaand of ingebouwd) kan je jouw op maat gemaakte kast al dan niet mee verhuizen. Een ingebouwd model bijvoorbeeld, kan in principe niet meer gedemonteerd worden wanneer je verhuist.

Logisch, want een kast op maat is heel precies afgemeten/ Het zou heel onwaarschijnlijk zijn dat je in je nieuwe woonst exact dezelfde afmetingen hebt. Daarom blijven de kasten normaliter staan.

Ergens is dat wel jammer, maar anderzijds vormt een kast op maat wel een extra troef. Je hebt namelijk extra waarde toegevoegd aan jouw woning door een kast op maat te laten inbouwen. Dat is met een ingebouwd zwembad net hetzelfde. 

Dit maakt van een ingebouwde kast dus geen verloren investering. Integendeel: maatwerk resulteert in een extra meerwaarde en aldus een hogere verkoopwaarde.

#3 Een kast op maat is gebruiks- en onderhoudsvriendelijk 

Wanneer je een kast op maat koopt, wordt deze helemaal afgestemd op jouw behoeftes. Heb je bijvoorbeeld veel maatpakken? Dan heb je meer nood aan hangruimte in de plaats van legplanken. 

Denk bijvoorbeeld aan een uittrekbare hanger op hoogte. Je kunt jouw pakken, rokken jurken dan netjes naast elkaar hangen, zonder dat ze kreuken. Het is bovendien erg overzichtelijk, waardoor je heel wat tijd uitspaart ‘s morgens.

young woman choosing clothes from her wardrobe UJ8DGAV scaled 1

Verder is een kast op maat gebruiksvriendelijk omdat je zelf de hoogte van de kasten en de grepen kan bepalen. Een té lage greep of een té diepe kast is niet bepaald handig. Het is dus aangenaam om een kast te laten maken die is aangepast aan jouw reikhoogte. 

Tot slot is een kast op maat ook erg onderhoudsvriendelijk. Denk maar aan al dat stof dat bovenop je kasten verzameld wordt. Bij maatkasten worden deze zodanig gemaakt dat ze aansluiten op het plafond. Zo kan er geen stof meer op komen en hoef je dat dus ook niet meer af te doen. 

#4 Een kast op maat is een slimme investering op lange termijn 

Een kast op maat is niet alleen een meerwaarde bij het verkopen van je huis, maar het is ook een slimme investering! Een maatkast gaat namelijk veel langer mee dan een standaard kast. 

Dit komt ook omdat verschillende interieurarchitecten bezig zijn met het nauwkeurig ontwerpen van je kast, maar ook door de expertise en het maatwerk van de meubelmakers. 

Daarnaast zijn ook de materialen vaak een pak duurzamer. Een echte eiken kast gaat namelijk heel wat langer mee dan een kast uit laminaat. Het is veel steviger en kan tegen heel wat stootjes. Kies je dus voor een kast op maat, dan kies je ook voor duurzaam.

#5 Een kast op maat benut alle beschikbare ruimte 

Naast de look, kan je ook de indeling van legplanken, lades en hangsystemen volledig naar wens afstemmen. Je kan bijgevolg de volledige beschikbare ruimte benutten, want je hangt niet af van standaard afmetingen.

Heb je dus een schuine muur of een verloren hoekje waar je niets mee kan? Dan biedt een kast op maat wel soelaas. Je verliest namelijk geen enkel plekje, want je kast wordt speciaal hiervoor gemaakt. 

Denk dus niet dat een kast op die bepaalde plek niet mogelijk is, meestal gaat dit wel mits een aantal aanpassingen. En sinds je een kast op maat kiest, is het ook écht volledig op maat.

#6 Een kast op maat is uniek en origineel 

Van jouw kast op maat bestaan er geen twee. Elke kast wordt namelijk zodanig naar wens gemaakt, dat het bijna onmogelijk is om exact dezelfde kast op een andere locatie te zien.

kast1

Jij kiest alles volledig zelf: het materiaal, de kleur, de afmetingen, de stijl, enzovoort. Jij hebt de touwtjes helemaal zelf in handen, wat maakt dat je kast een echte pièce unique is. 

Je kan dan ook helemaal uitpakken met een kast op maat. Het hoeft ook niet altijd een boekenkast te zijn, ook een barkast is tegenwoordig trending en hip. Je kan dus echt alle kanten uit.

#7 Een kast op maat is verrassend betaalbaar

Heel wat mensen denken dat een kast op maat meteen een dure optie is, maar het hoeft niet altijd duur te zijn. Een maatkast is uiteraard duurder dan een standaard kast uit voorraad, maar in verhouding is de prijs echt niet zo duur.

Wanneer je voor een kast op maat gaat, ga je voor kwaliteit en duurzaamheid. Dat heb je niet altijd bij een standaard kast. Een kast op maat staat simpelweg voor betaalbare kwaliteit. 

Met een kast op maat zit je levenslang goed, terwijl de levensduur van een standaard kast meestal varieert tussen de 5 en de 10 jaar. Je haalt jouw investering er dus sowieso uit. 

Bovendien kan je een kast op maat zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. De ontelbare mogelijkheden wat betreft kwaliteit en afwerking, maken van een kast op maat een oplossing voor iedere portemonnee.

Concreet: de prijs van een kast op maat varieert sterk naargelang de indeling, materiaalkeuze en de afwerkingsgraad. Doorgaans starten de prijzen vanaf 2000 euro. Afhankelijk van de keuzes die je maakt, stijgt de prijs. 

#8 Een kast op maat oogt erg stijlvol 

Een kast op maat is niet louter een praktische opbergoplossing, maar wel een écht meubelstuk dat past in je interieur. Het straalt klasse uit en oogt erg stijlvol: een echte must voor jouw woning. 

Besluit

Ziezo, dit waren de voordelen van een kast op maat. Zit je nog met vragen of opmerkingen over dit blogartikel? Dan mag je ons gerust contacteren. Ook wanneer je interesse hebt in een kast op maat, ben je bij Trouilliez aan het juiste adres. Wij assisteren je met plezier bij de keuze van een nieuwe kast of dressing!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Meer artikels

Laten we jouw project bespreken